چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۹۹۴۴
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۵ - ۲۱ آذر ۱۳۹۸

به گزارش دیباچه، شاید « فریدون جیرانی » وقتی که در تلاش بود تا تخصصی ترین برنامه سینمایی صدا و سیما را کلید بزند اگر می دانست روزی چنین برنامه ای به سرنوشت سیاه امروزش تبدیل می شود به طور قطع پشت دستش را داغ می کرد و هرگز اسم چنین برنامه ای را هم به زبان نمی آورد؛ واقعیت این است که این روزها «هفت» تبدیل به یکی از سیاه ترین برنامه های صدا و سیما شده است ،برنامه ای  که روزگاری بر صندلی آن بزرگانی مانند « مسعود کیمیایی » نشستند و حالا بر روی این صندلی کسانی به نقد سینمای ایران و سینماگران آن می پردازند که ارزش چنین صندلی ای را پایین آوردند و  شاید برای همین هم است که با وجود فرد سینماگری مانند« لطیفی» در مقام مجری گری، کمتر چهره موثر سینمایی، تمایل دارد تا در این برنامه حضور یابد؛ برنامه ای که با دیدنش احساس می کنید با ویترینی از زشت ترین نماها و گفتاری مواجه هستید که در تلخ ترین سکانس « هفت » هم در طول تاریخ عمرش به این میزان تلخی ندیده اید؛ تک صدایی در سیاست این برنامه آن چنان موج می زند که گویی تعدادی خبرنگار و منتقد گزینشی که با دیدن چند فیلم ایرانی و خارجی عنوان منتقد را به خود داده اند و در تحلیل های خود به بچه گانه ترین شکل ممکن نگاهشان را مطرح می کنند چیزی جز حقیر کردن « هفت » را در نظر ندارند؛ تاسف بار تر آنجاست که فرد فیلمسازی مانند لطیفی با سکوت خود اجازه می دهد بارها و بارها سخنان سخیف و کم مایه ای از زبان جوانانی مطرح شود که تصمیم گرفته اند برای دیده شدن خود ، هر هفته یقه یک فیلمساز، یک مدیر یا یک بازیگر را بگیرند که با دلیل های خنده آوری به سوی سینماگران و مسئولین سینمایی حمله ور شوند که  این چه سینمایی است ؟ این چه دولتی است ؟ این چه سازمان سینمایی است و  این چه جشنواره ای است که ما میبنیم؟

 

تندروی های برنامه «هفت » تا کی ادامه می یابد؟ | چرا « لطیفی » تریبون را  فقط دست تندروها می دهد و دربرابر حملات سکوت می کند!

آیا سیاه نمایی تر از این سکانس در هفت فعلی ،سکانسی می توان یافت که در فیلم های سینماگران ما موجود باشد؟ چه کسی به تهیه کننده این برنامه اجازه داده است که هر هفته تصمیم بگیرد با دعوت از افراد کم دانش ، موجودیت سینمای ایران را زیر سوال ببرند؟ و سوال دیگر آن است که چگونه می شود سازمان سینمایی و خانه سینما در برابر این همه هتاکی ها و سخنان گزاف چند خبرنگار و کارشناس کم دانش سکوت پیشه می کنند تا شاهد این باشیم که به فیلمساز بزرگی همچون کیانوش عیاری توسط یک جوان خبرنگار توهین شود و آن مجری سینماگر هم واکنشی نشان ندهد؟ به راستی حتی در  برنامه «هفت » به  تهیه کنندگی و اجرای محمود گبرلو با وجود خط فکری متفاوت اش  که او را همواره به فرد تندرویی مثال میزدند( که مشخص شد به هیچ وجه اینطور نیست ) هرگز ندیدیم اجازه دهد چنین افراد کم دانشی به سینماگر ، هنرمندان این کشور و مسئولان حمله کنند؟او توانست با همین سیاست آرام و محترمانه اش هرچند که شاید در اجرا به مانند جیرانی جذاب و سخنور نبود اما فیلمسازان ،منتقدان و بازیگرانی را به برنامه اش دعوت کند تا بار دیگر بتوانیم هفت بدون جیرانی را هرچند به سختی در ابتدای برنامه اش اما در پایان آن در کمال آرامش ببینیم.همگان می گفتند بعد از جیرانی دیگر کسی به برنامه « گبرلو » نمی آید! اما احترام او به سینماگران ایرانی باعث شد تا پای افرادی مانند : کیمیایی ، ابراهیم حاتمی کیا ،کیانوش عیاری ، کمال تبریزی ، رخشان بنی اعتماد، تهمینه میلانی ، شهاب حسینی ، بهرام رادان  ،ابوالفضل پورعرب، حامد بهداد ، رضا کیانیان و حتی خود فریدون جیرانی به این برنامه باز شود.

به یاد باید آورد وقتی یکی از خبرگزاری هایی که روزگاری خود گبرلو در آن سردبیری می کرد ، به چه شکلی به تهمینه میلانی به دلیل حضورش در هفت حمله ور شد و او بود که در برنامه خود تمام قد از این بانوی فیلمساز کشورمان با ذکر دلایل منطقی  و البته سخنان تند اش خطاب به خبرگزاری مورد اشاره ،حمایت کرد ؟ 

حضور روحانیون و چهره های ارزشی با دانش در کنار فیلمسازان برجسته کشور ، برگزاری مناظره های مختلف با حضور نمایندگان مجلس و طیف های مختلف فکری از سینماگران باعث شد تا « هفت » او را بتوانیم در مقابل«  هفت فعلی» به خوبی مقایسه کنیم که به راستی باز جای شکرش باقی بود که او توانست این برنامه را در عین پاکی نگه دارد. 

و سخن آخر اگر نقدی قرار است به سینمای ایران بشود که به طور قطع باید بشود چرا از چهره های شاخصی مانند « گلمکانی ها» نباید دعوت کرد که دریایی از اطلاعاتی هستند که می توانند با ذکر دلیل و ارائه راهکار برای اعتلای سینمای ایران قدم بردارند وگرنه نقد یک طرفه و شنیدن تنها یک صداکه کار ساده ای است.

منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳